Veckobrev v.39

Hej!

Nu börjar eleverna verkligen bli varma i kläderna.

De visar sig från både sin bästa och sämsta sida vilket är helt naturligt och vanligt. Det har varit konflikter som knakat i hörnen som vi löst och diskuterat enskild, par och i helklass. De har även arbetat på ett mycket bra sätt och verkligen visat att de har förstått vad det handlar om visat rätt inställning.

Veckan avslutade med skoljoggen vädret var lite ostadigt på morgonen men innan vi kom iväg kom solen och sedan hade vi en kanondag tillsammans på sörforsvallen!

Thomas har kommit gång bra med engelskan och är mycket nöjd med elevernas engagemang, Hansa jobbar vidare med SO och de är mycket aktiva i diskussionerna. Monica passade på när jag vara borta i tisdagas att ha lite extra mycket bild, det var mycket uppskattat bland eleverna.

Inom svenskan arbetar vi på med läsförståelsestrategier och skriver även. Jag har tänkt att fortsätta med läsläxan någon vecka till innan vi går vidare till någonting annat.

Vi har även kommit gång med att skriva och leta saker på datorn, det gör vi just nu i NO där de är indelade två och två för att hitta information på bästa sätt om ”sitt träd” de blivit önskat att arbeta med. Det är en läroperiod att söka på internet eller leta i böcker och det är något vi kommer arbeta med och diskutera framöver.

Inom matematiken har vi arbetat klart med det första kapitlet och vi gick under torsdagen igenom det vi hade för mål med det första kapitlet och det handlade om att kunna storleksordna  tal, positionssystemet, dubbelt&hälften och talmönster. Det är inte bara att klara av att lösa uppgifterna utan även kunna förklara med ord vad det betyder och hur de har löst uppgifterna. Mycket spännande och givande samtal även om det är svårt.

Glöm inte att anmäla när vi skulle vilja ha utvecklingssamtal. Vore kanon om alla fixat det senast på måndag. Just nu har jag fått in 10 av 20.

Glöm inte att trycka på SPARA

http://doodle.com/poll/xq7i7hx4k87ymgwp

Nästa vecka:

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: skolskogen, idrott ute

Torsdag: idrott ute, matteflipp kommer upp senast måndag på tidseleverna.se/laxor/

Fredag: Lämna in läsläxan.

image image image image image image image image

 

Hörde även att bloggen inte såg perfekt ut i mobiltelefonen, jag undersöker det under helgen och gör mitt bästa för att vi ska få till det.

Ifall det fortfarande ser annorlunda ut i mobilen, scrolla längst ner och klicka på ”view fullsite” så ser det bättre ut.  // Jimmie


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *